Resirkulert notatbok

I forrige post nevnte jeg en oppskrift på å lage sin egen notatbok. Tenkte jeg skulle legge ut bilder fra da jeg prøvde det ut. Ideen bak det er å resirkulere papir - dvs bruke papirrester, avklipp m.m. for å nyttiggjøre seg det meste av papirressursene våre før det går i søpla. Jeg har lenge gjenbrukt diverse papirrester til alle mine huske- og handlelapper (konvolutter, baksiden av mislykket/overflødig printing (det som ikke brukes av min datter til å tegne på, vel å merke) etc etc). Det er skremmende mye papir som forblir ubrukt i en helt vanlig husholdning. Så her følger en liten veiviser:

Under denne hyllen på kjøkkenet samler jeg alt flatt papirboss oppi, under (og ettehvert rundt..) en stor papirkonvolutt.

image152    

Når den er sånn passe feit, tømmer jeg den og finner det mest anvendelige papiret. Det trenger ikke være blankt på begge sider, tvert imot. Ikke bare utnytter du papiret til siste stump, men det kan faktisk bli ganske vakkert og collage-aktig med et frimerke her og litt håndskrift der..
image153

Fordel papirrestene etter størrelse, klipp dem til så de er like store, og samle dem mellom det du ønsker skal være forside og bakside. Dette bør være litt tykkere papir, evt et postkort eller foto du har liggende. Her har jeg gravd i skuffene mine og funnet noe scrapbookpapir jeg kjøpte for 1 kr stk på salg en gang. Fest omslaget med to klesklyper.
image154

Klem papirbunken sammen mellom to bøker eller treplater, og pensle på et tynt lag med alminnelig vannløselig PVA lim.   
image155

Fest flere klyper.
image156

Legg det hele fra deg og la tørke noen minutter mens du setter på tevann. Fjern så alle klypene (bortsett fra de to på enden) og gjenta limeprosedyren. Sett klypene på igjen og la tørke mens du trekker teen din.  
image157

Nå har du en halvferdig notatbok, som kun mangler rygg. Denne skjærer du til av et stykke papir (trenger ikke være like tykt som omslaget) og bretter til rundt kanten av boken.
image159

Pensle ryggen med lim og klem fast.
image160

Legg notatboken mellom noe bakepapir (dette for at limen ikke skal trenge gjennom og feste boken til underlaget), plasser en god bunke bøker eller annet tungt på toppen, og la det tørke mens du drikker teen din.
image161

Etter en liten stund (en halvtime, kanskje?) kan du fiske frem den forbløffende, nydelige, miljøvennlige nye huske/handle/el.l-notatboken din.
image162
Og så kan du gjenta prosedyren og gi bort i gave. Og kanskje eksperimentere mer med forsidene a la collage, så de blir rene kunstverk - made by u :)


Kommentarer:
Postet av: Mette

Åh, alletiders gode idé....mange tak....sådan en genbrugsblok vil jeg altså også lave!

Gode hilsener

Mette

20.08.2007 @ 18:35

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5498278