Et strikketraume helbredes

Jeg gikk i fjerde eller femte klasse, og skulle lære å strikke. Alle skulle strikke bamser - helt enkel rillestrikk, to sider, som skulle sys sammen etterpå. Vel ferdig kikker læreren min på verket og sier: "Jaja, det kan jo kanskje være et troll istedenfor en bamse..."

Jeg rørte ikke strikketøy igjen før jeg tok et halvtårskurs i tegning, form og farge etter gymnaset. Da var strømpestrikking obligatorisk. Jeg gråt meg til å få strikke stripete leggvarmere isteden. Det endte med at min mor måtte strikke dem ferdig.

Det gikk 8 år til før jeg rørte strikkepinner. I mellomtiden utforsket jeg andre kreative fag, som alltid hadde falt meg lett og naturlig; tegning, maling, foto. Jeg fikk også prøvd meg på hattemakeri og glassblåsing, men det var ikke 'helt meg', som det heter. Når jeg så fant frem strikkepinner og garn, var det helt frivillig og av sann nysgjerrighet. Jeg var gravid. Gode mammaer strikker. Ergo strikker jeg. 

Jeg strikket et babyteppe i Nøstebarns merinoull. Deretter en babylue fra samme sted, og ullbleiebukser. Bleieinnlegg. Ullundertrøye. Dæven, jeg var stolt!

Siden da har ett barn til sett verdens lys, og jeg har strikket mer. Men fremdeles er det enkle ting det dreier seg om, og jeg kan neppe kalles en habil strikker. Jeg strikker ujevnt, til tider litt løst, ikke spesielt fort, og jeg stikker venstre pekefinger ut i været. Jeg strever meg gjennom oppskriftene, og det holdt med å strikke ett plagg med masse mønster (jeg ble forøvrig aldri ferdig med det). Det er tvilsomt om jeg noen gang kommer til å strikke et voksenplagg. Men jeg synes det er GØY. Det er gøy! Og det er det det handler om, ikke sant? I tillegg foretrekker jeg den litt røffe, upolerte stilen på det meste. Heldige meg :)

Et lite utvalg av den første strikk. Oppskrifter og garn fra Nøstebarn.

Undertrøyen i bruk.

Tullemor med babyteppe og ull/silke Waldorfdukke som jeg sydde henne.


Kommentarer:
Postet av: Saga

Er jo bare en ting å si til dette her: Nydelig, nydelig, nydelig! ..og den lille tulla er jo bare helskjønn, ser ut som du lykkes veldig bra med dine prosjekter.Utrolig hvor mye en ubetenksom kommentar kan ødelegge gleden over å skape noe. Godt du har funnet tilbake til den igjen.:-)

20.02.2007 @ 23:22
URL: http://sagasverden.sprayblogg.no
Postet av: huldremor

Takk! Noen prosjekter lykkes bedre enn andre. Men jeg prøver, iallefall, med genuin interesse!

21.02.2007 @ 23:06
Postet av: Kari Nordby

Å så fint det var å lese denne og se alle bildene! Oppmuntrende å se at noen fremdeles pusler med håndarbeid - som blir de reneste små kunstverk -foruten at arbeidene er til nytte. Og nå håper jeg at du klarer å bringe disse ferdigetene videre til dine egne barn (jeg vet at det kan være vanskelig)!

Fra tidligere Steinerskolemor

23.06.2007 @ 18:13

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/4333923