Siden sist

Denne høsten ble litt mer hektisk enn planlagt. Det har gått hardt utover bloggingen, for ikke å snakke om handarbeidet. Det meste jeg har gjort har i tillegg vært mislykket. En ting som gikk bra, derimot, var mitt første plantefargingsforsøk. Jeg kom hjem fra ferien, kjøpte vekt, gryte, alun etc, men hadde egentlig ikke noe særlig å farge. Det hadde begynt å bli høst, jeg hadde 60 g garn, og var utålmodig. Det endte med en testfarging med rogn.

image170

image171 

Litt uklar, varm lys gul farge. Det var gøy!

 

Når det gjelder de mislykkede prosjektene, er det bare å liste opp.

image172
 

Dette skulle bli en nøstebarnjakke til min datter. Oppskriften var str 4, min datter er nesten 6, så da tenkte jeg at det ville være perfekt å bruke det plantefargede garnet jeg kjøpte i Lejre i sommer, som er noe tykkere enn nøstebarngarnet. Tabbe... Det skulle ikke mer enn disse ynkelige 15-20 cm til for å se at denne ville passet meg om den ble strikket ferdig...

image173
 

Neste tabbe var en fin genser jeg kom forbi på gaten i København. Genseren var enkel, fin, og selv om fargene på garntypen ikke var helt mine, så var den så enkel og billig at jeg kjøpte den likevel. 200,- for alt sammen, fordi garnet var gått ut av produksjon. Da jeg hadde gått fra butikken oppdaget jeg at jeg hadde glemt oppskriften. Snudde, gikk tilbake, fyren fisker frem oppskriften og det viser seg å være en ? DROPS! Gjett om jeg følte meg lurt. De hadde tilogmed endret på den. Det var jo oppskriften jeg ville ha, ikke garnet. Så nå er ikke motivasjonen for å strikke denne helt på topp, for å si det sånn...

image174
 

Dette skulle bli en transformert genser til min datter, men endte med å bli altfor stor. Ikke noen krise, den kan jo bare krympes mer, men piffen forsvinner liksom litt når det ikke blir TOPP med en gang..

 

Jeg har også prøvd å strikke en dukkebukse til min datters dukke. Jeg tror jeg begynte på den tre ganger før jeg gav opp. Den ble gigantisk, selv etter at jeg droppet 15 masker...


image175  

Jeg har nesten fått ferdig denne babyjakken til en ny babygutt. Jakken har jeg strikket før, det gikk helt fint. Men nå ser det ut til at det ene forstykket blir større (bredere) enn det andre...

GRUFF!

Er det greit at jeg går tilbake til avokadoskiven, sjokomelken og boken eller?!?

image176


God Midtsommer!

Torsdagens sommersolverv krevde en rolig kosestund på verandaen med en flaske Circlemaster og en pose luksuschips.... 
image108

Jeg har endelig fått stjålet meg til et bilde av den ferdige lyseblå/grønne stripete babyjakken i alpakka, som ble en gave til lille Linus. Ble i grunnen ganske fornøyd med den, nydelig garn og enkel oppskrift.
image107
Det har blitt litt nytt håndarbeid også. Ingenting ferdig, masse underveis:
image109
Det går i ull og lin, mest sying men også litt toving.


Fremskritt, med noen hindringer

Jeg har begynt på bølgesjalet i færøygarn, men det volder meg litt problemer. Masketallet stemmer ikke. Litt for avansert for en amatørstrikker som meg, kanskje? Men kanskje ikke så rart at det blir litt problemer når man skal starte med 389 masker på pinnen!!! 
image72

Jeg har tilogmed laget meg en prøvelapp, og det må jeg si - det var en milepæl. Noe sånt har jeg aldri gjort før...

image75

Som trøstestrikk går jeg tilbake til babytrøyen med raglanfelling, den er søt, enkel, og jeg har venner som står i kø for å føde. Her er trøye nr 2 ferdigstrikket, men ikke helt ordnet enda:

image73

Og denne holder jeg på med nå:

image74

Og selv om det fremdeles ikke ser ut som på bildet i oppskriften, tror jeg at jeg kan si at det er offisielt: jeg har blitt bedre på vrangstrikk. Sammenling bare med denne, som ble strikket for noen måneder siden. 
Det går fremover her i verden! :)    

Småtteri

Bella har fått ny kjole - av en gammel trøye.
image56 

Bella og Iselin; to gode venner.
image57

Jeg har fått sagd meg en ny beinknapp og skiftet ut på babytrøyen. Den forrige var rett og slett for stor og tung.
image59

Så langt har jeg kommet på trekantsjalet i alpakka. Selve sjalet har vært ferdig kjempelenge, men jeg ble stående fast med blondekanten som skulle sys på til slutt. Gav opp til slutt, og laget frynser isteden - men selvfølgelig gikk jeg tom for det ene garnet underveis... Nå må jeg kjøpe et helt nøste mohair til for å bli ferdig med 10-15 frynser.
image58

Jakke med feil ferdig!!

Oj, det var skummelt!!!! Å klippe i strikk.... men det gikk jo bra. Fikk jevnet ut kanten rundt nede og sydd bånd over tabben. Tusen takk for tips!
Men ærlig talt: jeg bor i en av Norges største byer, og kun én type turkisfarget silkebånd er å oppdrive?!? Jeg hadde sett for meg et mørkere bånd i fløyel, jeg da...
image27


Voksejakke

Denne voksejakken fra Nøstebarn strikkes på bestilling fra en venninde. Den er akkurat ferdig strikket og nesten ferdig montert - men feilen jeg har gjort er jo ganske så tydelig.... Venninden min ba meg om å endre lengden på jakken. Det klusset jeg selvfølgelig helt til. Planen er å klippe den jevn og sy et silkebånd rundt kanten nede. Men jeg tør ikke klippe i strikk uten kyndig overvåkning og assistanse!  

Voksejakke

Babyteppe

Et av prosjektene akkurat nå. Tydeligvis en strikkeperiode jeg er inne i. Dettge skal bli et babyteppe til en vennindes april-baby. men kan ikke huske at det var så langtekkelig å strikke dette.... håper jeg blir ferdig!

Babyteppe


Den rosa tabben...

For tiden holder jeg på med en kort kjole til min datter. Den har lagt i kurven siden like før jul, men vokser gradvis. Det går i rykk og napp. Jeg må innrømme det satt en bremse på det da min datter proklamerte at hun ikke likte rosa.... Akkurat nå når jeg endelig hadde begynt å bli venner med fargen.... Men jeg lager den ferdig, om ikke hun vil bruke den er det sikkert en annen. Mønsteret og garnet er nok en gang fra Nøstebarn, Askeladens 2-tråds merinoull, oppskrift nr 1937.