Transformed Barbie

Vi bodde en gang i en studentby for studenter med barn. Med tanke på alt barneutstyret (og voksenutstyr også, for den del) som vandret gjennom leilighetene, og de åpenbart sammenfallende behovene hos de ulike barnefamiliene, opprettet jeg en 'byttebod' hvor folk kunne sette fra seg ting, klær, leker, vogner, barnestoler etc etc som de ikke lenger hadde bruk for, og hvor andre kunne komme og plukke det de trengte. På et av mine besøk i bytteboden fant min datter en Barbiedukke. Og hva gjør man når man ikke har sans for Barbie (unnskyld, Barbie, men sånn er det bare), men heller ikke vil opptre hysterisk overfor sin datter, og i tillegg er kreativt anlagt? Man transformerer henne. Litt grått bomullstoff, litt tovet ull, litt rester fra en Indiaveske og en limpistol kan gjøre underverker :)

image166  

Dukken ble aldri helt ferdig, og det ble heller aldri helt bestemt hva hun var transformert til - alv, dronning, gudinne... Men viktigst var det at både mor og datter var fornøyd og kunne leve med vesenet :)

image167 

Silkedukker

Dette er en deilig type kosedukke for de minste barna. I en periode laget jeg disse for salg, men jeg liker virkelig ikke å masseprodusere - så det ble det slutt på. Her er de to jeg sparte til min egen datter. Dette er også en type 'Waldorfdukke' (Steinerprinsipp), sydd i silke og fylt med ull.

image55

Restegarnsleketøy

Hvis du lurer på hva du skal bruke alle de umulige restegarnsstumpene til, er dette et godt tips. Strikk et (eller flere) laaaangt bånd og gi det til et barn mellom 2 og 7 år. De fleste elsker å binde sammen snorer, stoler, bord, mennesker, kosedyr etc etc!
Restegarnsleket? 

Waldorfdukke

Tullemors dukke, med bevegelig armer og bein. Sydd etter Waldorfprinsipper, hardstappet med ull. Mye arbeid. Myyyye arbeid....

image21