The Knitting Goddess

Ble inspirert av nattbord-kikken til å vise frem en bok som inspirerte meg til å strikke en gang for lenge siden; The Knitting Goddess av Deborah Bergman. Jeg har ikke på langt nær lest hele, og vet ikke om jeg noengang kommer til å gjøre det, men den er kjempefin å bare bla i og dele forfatterens opplevelse av håndarbeid som en spirituell opplevelse. 
Det er enkelte strikkeprosjekter i denne boken, men ingen fotoer av dem, noe som i og for seg er morsomt nok. Det mest interessante er et rundt babyteppe som jeg har tenkt å prøve meg på (i en del år nå...). Men hun knytter strikkekunsten opp mot gudinner og gamle myter på en sjarmerende måte, og strikker mer historier enn klær i denne boken.
Og så har den et sånt kjempefint cover.
På tross av at det er rosa. 
Fordi det er rosa. 
:)  
image38

På vei...

Det grønne babyteppet er ferdig for lenge siden, jeg har kjøpt inn garn til den oransje vesten (som blir rød), trekantsjalet i alpakka vokser, og det gjør også denne hemmelige lille saken.
image37
Nå skulle jeg bare ønske jeg strikket like fort som visse andre!

Jeg har blitt tagget!!

Av Shanti . Ikke visste jeg hva det betydde, og neimen om jeg er sikker på om jeg vet hva det betyr nå heller. Men jeg prøver!

Hva har du liggende på nattbordet ditt?

Vel, etter å ha lest en del om hva andre har liggende på sitt nattbord, må jeg jo si at jeg føler meg nokså kjedelig. Jeg er en av dem som gjerne skulle hatt flere timer i døgnet, pluss at jeg har små barn. Sengen brukes i svært liten grad, og da først og fremst til å sove i. 6-7 timer i døgnet er alt. I tillegg er det ikke alltid like sikkert hva som ER min seng, og hva som er barnas seng, ettersom vi praktiserer samsoving - bare at det veksler veldig hvem som sover sammen med hvem :)
Skulle jeg derimot en sjelden gang komme til å legge meg tidligere enn minst en halv time for seint,  så leser jeg. At jeg har holdt på med den samme boken i mange uker nå sier litt om hvor ofte det skjer.... Den utvalgte boken er for tiden 'Sjamansonen' av Ailo Gaup. Men den ligger ikke ved sengen. Den ligger i sekken, på kjøkkenbenken, på Buddha-hyllen, i sofaen. En bok on-the-go, med andre ord.
Hadde jeg HATT et nattbord, ville det nok vært overlesset med alt det lesestoffet som jeg har en tendens til å kikke i innimellom alt annet. Oddgeir Hoftuns 'Menneskers og makters egenart og samspill i norrøn mytologi', Jone Salomonsens 'Enchanted feminism', Merleau-Pontys 'Kroppens fenomenologi', A.C.Bangs 'Norske hexeformularer og magiske oppskrifter', Gro Steinslands 'Norrøn religion', og Deborah Bergmans 'The Knitting Goddess' :)  Snart ville Sandra Ingermans 'Soul retrieval' lagt der også. Og Caitlin Matthews 'Singing the soul back home'. Sammen med Bifrost Tidende, I Ny og Ne, Folkevett og en dagbok. 
Jepp. 
Når jeg blir stor og får mitt eget rom, kanskje.
:) 

Do we like to pose, or what....

Jeg pyntet den rosa kjolen med noen heklede blomster, det falt visst i smak. Jeg skulle visst ha valgt rosa knapper. Litt merkelig at designeren har valgt å sette knappene på bakre sele. Kanten har en tendens til å stikke litt opp. Kanskje det bare er meg som har festet knappene for langt nede.
image36

sukk..

Siden jeg ikke har fått produsert så mye i det siste, kan jeg heller legge ut bilde av gaven jeg fikk av min sønn i forgårs. En helt egenprodusert nålepute! Og så han som ikke kan fordra håndarbeid... Sånt smelter en mammas hjerte!
image35

Knitaholic

Det blir ikke mye tid til annet håndarbeid for tiden, jeg er visst hekta på strikking akkurat nå. Har litt problemer med å begrense meg. Det blir sånn når man har en dag i byen, skal på nattevakt om kvelden, oppdager at man har glemt strikketøyet, og ikke har tid å reise hjemom for å hente.... Da må man jo kjøpe seg noe nytt! 
Dette skal bli et trekantsjal, med en strikket blonde rundt kanten til sist...eh... Er veldig spent på akkurat det.   
Garnet er nyyyydelig myk alpakka og mohair.
image32
Dette er like deilig og myk ull, men hva det skal bli er hemmelig. Jeg kan si så mye at den er liten, utrolig fin, og at jeg fant den på strikkemor sin blogg.
image33
Dette er også en hemmelig liten sak, ikke fullt så myk, slett ikke så fin, men ganske så praktisk :)
Dessuten et forsøk på å bruke noe av restegarnet.
image34
 

Rosa tabbe ferdig

Denne har lagt ferdig i kurven en stund, men jeg har ikke fått somlet meg til by'n for å kjøpe knapper før nå. Irriterende at det skal være så vanskelig å få tak i ubehandlede treknapper... Her endte det med plast.
image30
Den skarpøyde ser kanskje feilen på denne - én stripe med glattstrikk i den ene selen... Jeg prøver å lage en ny trend her, en 'jeg kan ikke strikke men viser arbeidet mitt frem likevel'-blogtrend :)
image31
Så veldig 'tabbe' ble visst ikke kjolen likevel; jeg fikk den da på jenta! Her sjekkes det om rosmarinen har overlevd vinteren.

Frem fra glemselen

Etter en liten opprydding i strikkesakene fant jeg frem dette garnet; håndspunnet, plantefarget ull fra Navahoreservatet i New Mexico. På tide å lage noe av det, mon tro...? 

image29


Jakke med feil ferdig!!

Oj, det var skummelt!!!! Å klippe i strikk.... men det gikk jo bra. Fikk jevnet ut kanten rundt nede og sydd bånd over tabben. Tusen takk for tips!
Men ærlig talt: jeg bor i en av Norges største byer, og kun én type turkisfarget silkebånd er å oppdrive?!? Jeg hadde sett for meg et mørkere bånd i fløyel, jeg da...
image27


Restegarnsleketøy

Hvis du lurer på hva du skal bruke alle de umulige restegarnsstumpene til, er dette et godt tips. Strikk et (eller flere) laaaangt bånd og gi det til et barn mellom 2 og 7 år. De fleste elsker å binde sammen snorer, stoler, bord, mennesker, kosedyr etc etc!
Restegarnsleket? 

Waldorfdukke

Tullemors dukke, med bevegelig armer og bein. Sydd etter Waldorfprinsipper, hardstappet med ull. Mye arbeid. Myyyye arbeid....

image21