Fremskritt, med noen hindringer

Jeg har begynt på bølgesjalet i færøygarn, men det volder meg litt problemer. Masketallet stemmer ikke. Litt for avansert for en amatørstrikker som meg, kanskje? Men kanskje ikke så rart at det blir litt problemer når man skal starte med 389 masker på pinnen!!! 
image72

Jeg har tilogmed laget meg en prøvelapp, og det må jeg si - det var en milepæl. Noe sånt har jeg aldri gjort før...

image75

Som trøstestrikk går jeg tilbake til babytrøyen med raglanfelling, den er søt, enkel, og jeg har venner som står i kø for å føde. Her er trøye nr 2 ferdigstrikket, men ikke helt ordnet enda:

image73

Og denne holder jeg på med nå:

image74

Og selv om det fremdeles ikke ser ut som på bildet i oppskriften, tror jeg at jeg kan si at det er offisielt: jeg har blitt bedre på vrangstrikk. Sammenling bare med denne, som ble strikket for noen måneder siden. 
Det går fremover her i verden! :)    

The Last Knit....

Noen som kjenner seg igjen? :)

Den lille forskjellen

Jeg kom over denne linken om menn som strikker på Randi sin blogg, og må bare dele den her - den er god! 

Strikknikk
er en stor strikkeutstilling som holdes i Bergen. Også her dukker temaet strikking og kjønn opp. Sjekk flagget som strikkes med gravemaskiner og lyktestolper!!
Her er en strikket sex strikkeannonse!
image69


ågurimalla.....

Helgen bød på en visitt hos ho mor, og hva disket hun vel ikke opp med.... En oppryddingsøkt i hennes egne, forlengst forlatte, håndarbeidsaker! Her var halvferdige fanagensre, ferdigstrikkede babygensre som manglet montering, påbegynte broderte juleløpere, etc etc. Mesteparten var forlagt en gang på slutten av 80-tallet, og det bar oppskriftsbunken hennes også preg av. Bringer dere her et lite, men ytterst representativt og smakfullt (...) utvalg av hva som var topp mote da jeg var tenåring:
image65

Sjekk de fantastiske skulderputene og de obligatoriske neonfargede skaihanskene.... Hadde hun ikke forresten litt for få armbånd på seg...?

image66

Enhver tenåringsjentes drøm....

image67

Tjobing! Alt i det fineste kunstgarn, selvfølgelig...

image68

Men dette er selvfølgelig det beste av alt. Og jeg mener det helt seriøst: hadde jeg møtt disse damene på gaten i dag, da hadde jeg løpt og gjemt meg....

 


Gratulerer med dagen!

Litt på forskudd, men dog - en fin feiring ønskes med veslejentas 'dagens hagefangst'!
image64


Det Store Sviket - og litt til...

-          Hvorfor lager du aldri noe ferdig?

 

Jeg ble lamslått, og så på henne med hat i blikket.

Min strikkevenninde, min livredder hver gang jeg står fast og holder på å gi opp, hun som burde Forstå og ikke Svike. Hvordan kunne du??
Det Hatefulle Blikket blir til Det Svært Forurettede Blikket.

Men så resignerer jeg og sukker.

 

-          Jo, kanskje jeg skulle prøve det.


Så voilá - ett stk trekantsjal i alpakka med frynser istedenfor blonder. Så utrolig mykt og deilig at jeg tror jeg beholder det selv, selv om fargen ikke er heeelt rett :)
image61

image62   

Jeg er også forlengst ferdig med den lyseblå/lysegrønne stripete hemmeligheten, men den ble gitt vekk forrige uke - uten at det ble tatt bilde av den først...at det går an!

Vi har forresten funnet ut at Iselin kler den blå kjolen bedre enn Bella, og vi har gitt henne navnet Gyda for anledningen:
image63

Småtteri

Bella har fått ny kjole - av en gammel trøye.
image56 

Bella og Iselin; to gode venner.
image57

Jeg har fått sagd meg en ny beinknapp og skiftet ut på babytrøyen. Den forrige var rett og slett for stor og tung.
image59

Så langt har jeg kommet på trekantsjalet i alpakka. Selve sjalet har vært ferdig kjempelenge, men jeg ble stående fast med blondekanten som skulle sys på til slutt. Gav opp til slutt, og laget frynser isteden - men selvfølgelig gikk jeg tom for det ene garnet underveis... Nå må jeg kjøpe et helt nøste mohair til for å bli ferdig med 10-15 frynser.
image58

Silkedukker

Dette er en deilig type kosedukke for de minste barna. I en periode laget jeg disse for salg, men jeg liker virkelig ikke å masseprodusere - så det ble det slutt på. Her er de to jeg sparte til min egen datter. Dette er også en type 'Waldorfdukke' (Steinerprinsipp), sydd i silke og fylt med ull.

image55

Mer nålefilting

Det nålefiltes fortsatt innimellom på de små ullposene mine. Her er en hvit en, med motiv fra en helleristning.
image53

image52


Gjør som oppskriften sier...

Jeg har akkurat lært at det lønner seg å gjøre alt det dilldallet oppskriften sier du skal gjøre etter at du er ferdig med strikking og montering. Etter å ha sytt og klagd høylytt til en venninde over at arbeidene aldri ser ut som på bildet i oppskriften (og det gjelder jo alt, om det er håndarbeid eller matlaging), så nålet jeg denne trøyen (som var ca 10 cm bred) fast mellom fuktige håndklær og lot den tørke.
image48

Plutselig ble den 18 cm bred og lignet litt mer på bildet :) 
Knappen er egentlig litt for stor, men jeg var så utålmodig etter å få den ferdig at jeg ikke tok meg tid til å sage meg en ny (elghorn).
image49


Orange Boys

Mine to energiske gutter!

image47

Craft for a Cause

Da var jeg endelig inne på bloggen min igjen! Sprayblogg fikset problemet, så nå har jeg ingen unnskyldning for ikke å poste lenger...
Jeg var inne på http://faerycrafty.blogspot.com/ sin side, og så hennes liste over Craft for a Cause-prosjekter. Jeg kunne godt tenkt meg å bidratt, men finnes det ikke noe tilsvarende her i Norden?? Setter stor pris på tips om noen har!