Grå ullbukse - på oppfordring

Karin etterlyste oppskriften på den grovstrikkede grå ullbuksen i denne posten. Buksen ble strikket av en dansk venninde, hun har sendt meg oppskriften men påpeker at hun strikket i hjemmespunnet gotlandsgarn, så det er ingen garanti for at den blir make i en annen type garn :)  

Sitat:
Ja, det var jo yndlingsbuksen over dem alle! Der skulle egentlig snor i, men jeg bliver jo ikke altid færdig med projekterne. Men er ungerne tykke nok....

Str: 0-3-6-12 mdr.
Pind nr. 3 1/2
Strikkefasthed: 19 m og 38 p retstrikning = 10 x 10 cm

Garntypen i den oprindelige opskriften er en eller anden forlængst udgået, sikkert total-acryl type ;-) Brug uldgarn!

Slå 51-53-57-59 m op og strik retstrikning lige op. Når arbejdet måler 18-20-23-26 cm, lukkes i højre side på hver 2. p for: 1 x 1 og 1 x 2 m og samtidig i venstre side på hver 2. p for: 2 x 2 m. Strik lige op. Når arbejdet måler 32 1/2-37-42-47 cm, strikkes 1 hul fra retsiden: 3-4-3-4 r * slå om, 2 r sammen, 4 r * gentag fra * til * og slut med slå om, 2 r sammen, 3-4-3-4 r. Fortsæt i retstrikning. Når arbejdet måler 35 1/2-40-45-50 lukkes alle m af.
Strik et stykke tilsvarende, men modsat.

Montering: Sy bukserne sammen, de nederste 4 cm af benene sys sammen fra retsiden til ombukning. Sno en 85 cm lang snor til hulrækken foroven.

NB! Bukserne på billedet har ikke dette ombuk, da jeg strikkede buksebenene 4 cm kortere end angivet i opskriften. Men det er egentlig ret smart, for man kan jo pille det op og lægge bukserne ned, som barnet vokser.

image121

To til!

En av ulempene med å ikke ha plass til å la symaskin etc stå fremme er at man blir litt rusten av mangel på trening. Det er kjempelenge siden jeg har sydd sånt som dette. Jeg merker jeg blir flinkere for hver halvtime :)
Her er en veeeldig enkel gutteskjorte, er usikker på om den er fin nok i sin enkelhet eller om den kunne trenge litt pynt.
image116

Og her er en ny kjole, som Heidruns, med en liten drageapplikasjon. Og ja, det fantes en type vlieselin nettopp til dette formålet... :)
image117

image118

image120


Men noen mester i små sting kan jeg neppe beskyldes for å være! :D


Nok et skritt på riktig vei

Etter at vi flyttet i fjor sommer, har jeg ikke fått somlet meg til å fikse et 'nei til reklame'-merke på postkassen. Jeg har hatt det på alle steder jeg har bodd så lenge jeg kan huske, så hva skjer når vi plutselig får reklame i postkassen? Joda, jeg blir jo selvfølgelig helt overrumplet av postordrekataloger, tilbud og diverse, leser og ser til øyet blir stort og vått, sier 'visste du at man kan få...', 'det er et kjempetilbud på....', 'denne bokklubben her virker interessant...' etc etc....Skikkelig forskånet og derav naiv, med andre ord. En bom-innmelding i en bokklubb, diverse mislykkede postordrekjøp og et TONN med papirboss senere, fikk jeg somlet meg til å kontakte Grønn Hverdag for gratis klistremerker. Tada!
image70

Two down...

Med meg hjem fra vikingmarkedet kom også tre meter ufarget lin. Litt av en bragd å ikke komme hjem med mer fra den boden, egentlig... Stoffet ble først til denne kjedelige serken: 
image110
Og her etter farging (ikke plante, dessverre..) og pynting:
image111

image112
Kameraet mitt er dessverre dårlig på rødt, har jeg oppdaget. Kjolen er ganske mørk vinrød, og båndet er i flaskegrønn fløyel med messingknapper.
Har også fått ferdig en barnetrøye i lin, str 3 år. Enkelt kantet med bomullsbånd. Et tappert forsøk på applikasjon ble vurdert til heller middels, må jeg medgi. Det finnes sikkert noen regler/tips for håndapplikasjon som gjør det mye enklere enn dette ble. Vlieselin, f.eks....
image113

image114

image115
Motivet er Cernunnos, den keltiske skogs- og hjorteguden.

God Midtsommer!

Torsdagens sommersolverv krevde en rolig kosestund på verandaen med en flaske Circlemaster og en pose luksuschips.... 
image108

Jeg har endelig fått stjålet meg til et bilde av den ferdige lyseblå/grønne stripete babyjakken i alpakka, som ble en gave til lille Linus. Ble i grunnen ganske fornøyd med den, nydelig garn og enkel oppskrift.
image107
Det har blitt litt nytt håndarbeid også. Ingenting ferdig, masse underveis:
image109
Det går i ull og lin, mest sying men også litt toving.


Vikingsnop

Ikke vet jeg hvor tiden blir av, men pifft, der fløy den :)
Her er litt mer av det vi fikk med oss hjem fra Bjørgvinmarknad - litt snop til mor og til ungene. Han far stod lenge og stirret konsentrert på noen ungarske rytterbuer. Lenge.... Og enda litt lenger. Stirret enda mer konsentrert på prislappene, og gikk til slutt langsomt derifra :D
Fantastisk vakre buer, burde hatt et bilde av dem!
image102

Og dette var altså fangsten fra Smykkemannen - et armbånd i sølv og turkiser. Ikke helt billig det heller, nei! Jeg er vanligvis ikke en armbåndskvinne - men falt av en eller annen grunn for dette.
image103

Messinghornet var det min datter som valgte, men Smykkemannen Stig ble så betatt av henne at han mente hun også burde ha det andre smykket som ligger der (ikke torshammeren), så det fikk hun i gave. Litt morsomt, egentlig, for torshammeren fikk min sønn i gave på en vikingfestival på Femøren i Danmark i 1998, av en tysk kvinne som ble betatt :) Her er et foto fra den gangen.
image104 

Til sist dette fine drikkehornet, som min sønn insisterte på å kjøpe.
image105

..og her er dagens 'fravokste klær'-fangst..
image106 

Bjørgvin Marknad

Helgen har gått med til å besøke Bjørgvin Marknad, et vikingmarked som holdes årlig på Fløyen i Bergen. Det er to år siden jeg var der sist (minst), og overraskelsen var derfor stor da jeg kom opp og så hvor bra det var blitt - så bra at vi hadde tatt med oss altfor lite penger! Derved endte det med et todagers besøk...
Linkjolen til tullemor ble gjort ferdig morgenen før vi dro, enda jeg aldri fant akkurat DET båndet jeg ønsket å pynte med. Fin kjole ble det nå uansett!
Her er halslinningen:
image97

Utferd!
image85
Heidrun på vei opp

image86

image87
Kan det være her, mon tro?

image88
Storebror sin lindrakt var ikke blitt ferdig, man han fikk trekke i beste t-skjorten sin lell, om enn litt off-season :)

image89
Kjentfolk på stand: Hege med sølvsmykkene sine

image90
Trivelig nytt bekjentskap: Mannen med de Vakre Smykkene. Mer om ham siden!

image91
Ja takk. Akkurat det der ja, det med krystallene, til 3000 kr....

image92
Å, så fine minisverd... Åååå. så myk pels.... Nå går det helt rundt for meg, det er så mye fint her....

image93
Jomen var ikke Helene sine ting her og! Se de fantastiske skinnene! Men ingen Helene. Jeg gjorde en handel med sønnen isteden.

image95
Lørdagen ble ganske kjølig. Da hjelper det med et par nålebundne pulsvarmere fra Helene sin bod.

image94
Ask (t.h.) og kompisen fikk seg hver sin leirefløyte. Da visste vi hvor vi hadde dem resten av turen. Bokstavelig talt...

image96

image99
Skitten, sliten, men hjemme og lykkelig :)

hanged dog

Min datter har de mest bisarre leker på gang. Hun henger kosedyr.
Her er ett av dem, i fritt fall heng fra loftsstigen. Det var i allefall en stilfull henging; Hunden er hengt i blå silke, med en plastsløyfe på.... 

image84

Resirkulert genser

Dagens prosjekt: transformere en avlagt dametrøye til en barnetrøye.
Trinn 1 - demonter armene.

image76

Trinn 2 - klipp til ønsket fasong.

image77

Trinn 3 - sy sammen og kant med ønsket bånd.

image78

image79

image80

Trinn 4 - finn ønsket (om enn noe uvillig) prøvedukke. Voila - ett stk (småhissig) bibs med resirkulert trøye!

image81

image82