De nære ting

Jeg baker brød.

Jeg vasker opp, henger klær til tørk, lager mat.

Jeg strikker, syr, samler planter til plantefarging, lager collage med min datter, ser film med min sønn.

Jeg trives.

Enkelte kvelder drar jeg på jobb for å sove i et hus med andre sovende mennesker. En gang i blant drar jeg på en annen jobb for å ta meg av noen andre.

Livet er bra.

Så kommer det.Dear ***,  
It is a pleasure for me to announce to you that the conference planning committee for the " *** Conference on *** " on its meeting last Monday decided to welcome your paper. Further instructions regarding presentation and length will follow soon. 
Yours sincerely,
*** Pokker.

Jeg mener, hurra.

Eh...

 

Her har jeg brukt 6-7 mnd på å aktivt arbeide meg ut av Den Akademiske Boble etter endt master. Nå må jeg bruke 1 uke på å grave meg vei inn igjen, og dæven - det gjør vondt! Jeg har vaselin på netthinnen, det blanke word dokumentet foran meg er bare flimmer, i hodet danser 'moebius framing' og koketid på ull og alun, 'late modernity' og collage-vennlige gamle postkort fra Fretex, 'internalization of authority' og innstillinger på symaskinen om hverandre og konkurrerer om oppmerksomheten.

Jeg vil ikke tenke.

Jeg vil lage.

Jeg vil snuse, klippe, røre, se, jeg vil blogge.

Jeg vil ha store bilder og lite tekst.


I hodet surrer et fjernt mantra;

Ignorance is bliss, ignorance is bliss, ignorance is bliss
Feil.
Ignorance cause prejudice.
Det avgjør saken.
Pokker. 

Don't let it all unravel

http://www.youtube.com/watch?v=d6RcFZVD8AA

A knitters perspective on a world in crisis. 

Transformed Barbie

Vi bodde en gang i en studentby for studenter med barn. Med tanke på alt barneutstyret (og voksenutstyr også, for den del) som vandret gjennom leilighetene, og de åpenbart sammenfallende behovene hos de ulike barnefamiliene, opprettet jeg en 'byttebod' hvor folk kunne sette fra seg ting, klær, leker, vogner, barnestoler etc etc som de ikke lenger hadde bruk for, og hvor andre kunne komme og plukke det de trengte. På et av mine besøk i bytteboden fant min datter en Barbiedukke. Og hva gjør man når man ikke har sans for Barbie (unnskyld, Barbie, men sånn er det bare), men heller ikke vil opptre hysterisk overfor sin datter, og i tillegg er kreativt anlagt? Man transformerer henne. Litt grått bomullstoff, litt tovet ull, litt rester fra en Indiaveske og en limpistol kan gjøre underverker :)

image166  

Dukken ble aldri helt ferdig, og det ble heller aldri helt bestemt hva hun var transformert til - alv, dronning, gudinne... Men viktigst var det at både mor og datter var fornøyd og kunne leve med vesenet :)

image167 

Skatter fra Danmark

Jeg sa jeg skulle vise frem flere ting jeg fikk med meg fra Danmark, så her kommer det.

image163
Dette plantefargede garnet kjøpte jeg på museet i Lejre forsøgscenter. Igjen, kameraet mitt svikter på rødfarger - dette er farget med krap, og er sterkt dyprødt. Det andre er egentlig gugrønt; lysegrått garn farget med gullris. Pakken med runeservietter var en liten gave til en venninne.

image164

Dette garnet kjøpte jeg hos en kone ute i selve Lejre-området. Plantefarget ull og lin. Båndene kjøpte jeg av en tysk kvinne i Trelleborg - det ene klippet vi av mens hun satt og vevde på det :)

image165
Og så den store overraskelsen; en time før jeg skulle gå på toget i Roskilde for å reise hjemover, var vi innom Stof og Stil (som visstnok også finnes et sted på østlandet i Norge). Der fant jeg ultratynt vevet ullstoff, og råsilke - akkurat sånn matt og nuprete som jeg liker - til 59,- kr meteren!! Går det an?!? Jeg hadde nettopp oppdaget at jeg var blakk, butikken holdt på å stenge, og unger og bagasje fløt utover hele butikken. Vi løp og svettet som høns under et reveangrep. Noe ble altså med meg hjem, selv om det var "litt av det og litt av det, takk, og går det an å plantefarge dette her, mon tro, og hvor mye trenger jeg til en kjole jeg må søren meg ned her i september...."
:)
På toppen her ligger  noen fine treperler og broderte linbånd.

Resirkulert notatbok

I forrige post nevnte jeg en oppskrift på å lage sin egen notatbok. Tenkte jeg skulle legge ut bilder fra da jeg prøvde det ut. Ideen bak det er å resirkulere papir - dvs bruke papirrester, avklipp m.m. for å nyttiggjøre seg det meste av papirressursene våre før det går i søpla. Jeg har lenge gjenbrukt diverse papirrester til alle mine huske- og handlelapper (konvolutter, baksiden av mislykket/overflødig printing (det som ikke brukes av min datter til å tegne på, vel å merke) etc etc). Det er skremmende mye papir som forblir ubrukt i en helt vanlig husholdning. Så her følger en liten veiviser:

Under denne hyllen på kjøkkenet samler jeg alt flatt papirboss oppi, under (og ettehvert rundt..) en stor papirkonvolutt.

image152    

Når den er sånn passe feit, tømmer jeg den og finner det mest anvendelige papiret. Det trenger ikke være blankt på begge sider, tvert imot. Ikke bare utnytter du papiret til siste stump, men det kan faktisk bli ganske vakkert og collage-aktig med et frimerke her og litt håndskrift der..
image153

Fordel papirrestene etter størrelse, klipp dem til så de er like store, og samle dem mellom det du ønsker skal være forside og bakside. Dette bør være litt tykkere papir, evt et postkort eller foto du har liggende. Her har jeg gravd i skuffene mine og funnet noe scrapbookpapir jeg kjøpte for 1 kr stk på salg en gang. Fest omslaget med to klesklyper.
image154

Klem papirbunken sammen mellom to bøker eller treplater, og pensle på et tynt lag med alminnelig vannløselig PVA lim.   
image155

Fest flere klyper.
image156

Legg det hele fra deg og la tørke noen minutter mens du setter på tevann. Fjern så alle klypene (bortsett fra de to på enden) og gjenta limeprosedyren. Sett klypene på igjen og la tørke mens du trekker teen din.  
image157

Nå har du en halvferdig notatbok, som kun mangler rygg. Denne skjærer du til av et stykke papir (trenger ikke være like tykt som omslaget) og bretter til rundt kanten av boken.
image159

Pensle ryggen med lim og klem fast.
image160

Legg notatboken mellom noe bakepapir (dette for at limen ikke skal trenge gjennom og feste boken til underlaget), plasser en god bunke bøker eller annet tungt på toppen, og la det tørke mens du drikker teen din.
image161

Etter en liten stund (en halvtime, kanskje?) kan du fiske frem den forbløffende, nydelige, miljøvennlige nye huske/handle/el.l-notatboken din.
image162
Og så kan du gjenta prosedyren og gi bort i gave. Og kanskje eksperimentere mer med forsidene a la collage, så de blir rene kunstverk - made by u :)


I've been seen! :)

image151

Saga
har kastet meg inn i en stafett hvor ideen er å nominere 5 blogger man liker, slik at andre som kanskje aldri hadde funnet akkurat den bloggen får en sjanse til å 'oppdage' den. Tusen takk, jeg setter kjempestor pris på det! :)

Men - problemet er bare at alle de norske bloggene jeg leser allerede er nominert....
Jeg ville f.eks. nevnt Saga selvsagt, Helene, Kristin Helene, og Fuglemamma. Hva gjør jeg da??
Eneste muligheten jeg ser er å nominere noen utenlandske blogger jeg leser...

Polske Joanna på FriendSheep er en strikkende, nålbindende, syende, kul og kreativ heks, henne har jeg også fra DeviantArt. Mest av alt føler jeg at jeg kan relatere til hennes livsstil og livssyn, og jeg har ikke funnet så mange kreative bloggere jeg kan si det om.

Amerikanske Two Green Chickens er egentlig to kvinner, som tittelen antyder... Det er ikke håndarbeid som er deres hovedfokus, men hvordan å leve livet litt grønnere. De er begge bidragsytere til min nr.1 favorittblogg for tiden; sew green, som består av en hel haug med kvinner som slår hodene sammen for å gi lure og eksperimentelle tips til et mer miljøbevisst liv. Jeg drømmer om å lage en lignende, norsk side en gang om ikke så lenge...

What's that gonna be, som er en amerikansk dame, nominerer jeg først og fremst pga en ultrakul veske-tutorial. Jeg er en tidligere veske-hater, men handlebag må man jo ha, når man skal redusere plastbruken. Dessuten elsker jeg blogger med tutorials!

Ang tutorials, ledet sew green meg til en 'hvordan å lage sine egne notatbøker' - tutorial. Prøvd, og funnet genial!