Pay It Forward

Etter et besøk hos Saga har også jeg meldt meg på Pay it forward.

-og ved å melde meg på har jeg satt meg villig til å gjennomføre dette:

"Jeg vil sende en håndlaget gave til de 3 første personene som legger igjen en kommentar om å delta i PIF utvekslingen. Jeg vet ikke hva gaven vil bli enda og du får den kansje ikke i morgen eller uken etter.. men du vil motta den innen 365 dager, det lover jeg! Det eneste du trenger å gjøre i retur, er å "Gi det videre" ved å love det samme på din egen blogg".

Litt skummelt, men siden jeg aldri får være med på noen av disse alongene eller hemmelige venn sakene (fordi disse hobbyforumene synes å være en lukket verden), så tar jeg sjansen. Vær med, da vel :)

Siden sist

Denne høsten ble litt mer hektisk enn planlagt. Det har gått hardt utover bloggingen, for ikke å snakke om handarbeidet. Det meste jeg har gjort har i tillegg vært mislykket. En ting som gikk bra, derimot, var mitt første plantefargingsforsøk. Jeg kom hjem fra ferien, kjøpte vekt, gryte, alun etc, men hadde egentlig ikke noe særlig å farge. Det hadde begynt å bli høst, jeg hadde 60 g garn, og var utålmodig. Det endte med en testfarging med rogn.

image170

image171 

Litt uklar, varm lys gul farge. Det var gøy!

 

Når det gjelder de mislykkede prosjektene, er det bare å liste opp.

image172
 

Dette skulle bli en nøstebarnjakke til min datter. Oppskriften var str 4, min datter er nesten 6, så da tenkte jeg at det ville være perfekt å bruke det plantefargede garnet jeg kjøpte i Lejre i sommer, som er noe tykkere enn nøstebarngarnet. Tabbe... Det skulle ikke mer enn disse ynkelige 15-20 cm til for å se at denne ville passet meg om den ble strikket ferdig...

image173
 

Neste tabbe var en fin genser jeg kom forbi på gaten i København. Genseren var enkel, fin, og selv om fargene på garntypen ikke var helt mine, så var den så enkel og billig at jeg kjøpte den likevel. 200,- for alt sammen, fordi garnet var gått ut av produksjon. Da jeg hadde gått fra butikken oppdaget jeg at jeg hadde glemt oppskriften. Snudde, gikk tilbake, fyren fisker frem oppskriften og det viser seg å være en ? DROPS! Gjett om jeg følte meg lurt. De hadde tilogmed endret på den. Det var jo oppskriften jeg ville ha, ikke garnet. Så nå er ikke motivasjonen for å strikke denne helt på topp, for å si det sånn...

image174
 

Dette skulle bli en transformert genser til min datter, men endte med å bli altfor stor. Ikke noen krise, den kan jo bare krympes mer, men piffen forsvinner liksom litt når det ikke blir TOPP med en gang..

 

Jeg har også prøvd å strikke en dukkebukse til min datters dukke. Jeg tror jeg begynte på den tre ganger før jeg gav opp. Den ble gigantisk, selv etter at jeg droppet 15 masker...


image175  

Jeg har nesten fått ferdig denne babyjakken til en ny babygutt. Jakken har jeg strikket før, det gikk helt fint. Men nå ser det ut til at det ene forstykket blir større (bredere) enn det andre...

GRUFF!

Er det greit at jeg går tilbake til avokadoskiven, sjokomelken og boken eller?!?

image176


Resurfacing

image169

Jøss, at en måned kan gå så fort. Hele september var fullpakket med skriving, reising hit og dit, jobbing og besøk. Den mest energikrevende aktiviteten i september var konferansen 'Religion in the 21st Century' i København - hvem hadde trodd at konferanser var gøy?!? Ikke jeg iallefall. Men min aller første konferanseopplevelse var spennende, lærerik, inspirerende, utfordrende, og moro! Det frister til gjentakelse, på tross av at jeg var skrekkslagen da jeg skulle holde mitt eget innlegg. Og, som alltid - når man først jobber seg gjennom lagene med vaselin på netthinnen spesielt og hjernen generelt, så er det jo gøy. Det er jo en grunn til at man velger det faget man gjør, tross alt. Nå er målet fremover å opprettholde kontakten med min faglige halvdel! Takk for kommentarer og forståelse :)

Jeg har et par strikkeprosjekter, men får komme tilbake til dem senere. Bortsett fra dem har det ikke vært så veldig mye kreativ aktivitet i det siste. Fotoet her er fra en tur tidligere i dag - funnet i en nydelig hengebøk ved en hytte i skogen. Fin!
Ja, og så vil jeg prøve meg på en tospråklig blogg - mest for Joanna sin øving :)

Wow, I never knew a month could pass that quick. September was packed with writing, travelling here and there, work and visits. The most  demanding activity in september was the 'Religion in the 21st Century' conference in Copenhagen -  who would believe that conferences could be fun?!? Not me. But my very first conference experience was exciting, educational, inspiring, challenging and fun! I'd definitely like to try it again, in spite of being terrified when presenting my own paper. And, as always - when you've eventually managed to dig yourself through layers of vaseline on your retina (in particular) and your brain (in general), it's actually fun. After all, there's a reason for choosing the subjects one do. The aim is now to keep in touch with my academic part! Thanks for the comments and understandings :)
I've got a couple of knitting projects, but will have to get back to them later. Except from them, there hasn't been a lot of creative activities lately. The photo here is from a hike earlier today - found in a beautiful hanging beech by a cottage in the woods. Nice!
Oh yes, and I'll be trying to write a bilingual blog - mostly for Joannas practice's sake :)